Friskvården

Vi säljer en digital hälsoundersökning som heter Wellness-Screening.  Med den kliniskt utvärderade hälsoundersökning som genomförs med Wellness-Screening tar ni steget emot den integrativa medicinen och framtidens hälsovård. Screening är icke -invasiv och tar endast 5 minuter att genomföra och resulterar i  40 olika biomarkörer som du kan basera din rådgivning på. 

Vill du erbjuda dina kunder en hälsoundersökning?

Men denna hälsoundersökning som underlag kan du skapa en personlig rådgivning och i många fall förstå orsaken till de symtom som din kund beskriver. Du kan även göra denna screening för att snabbt få ett underlag för eventuellt föreslå ytterligare testpaneler som du arbetar med.

Wellness-Screening, ger dig en fysiologisk översiktsbild av en persons hälsa, den är en enkel att tyda och tar 5 minuter att genomföra. Hälsoundersökningen är digital, evidensbaserad och mobil för dig som vill erbjuda denna tjänst  till dina företagskunder.

Wellness-Screening är en vidareutveckling av en screening metod som heter ES-teck, som är en tidigare version. ES teck har nu utgått och denna screening har nu ersatt ES teck.

Wellness-Screening återfinns inte inom kategorin frekvensmedicin/frekvensbehandling. Det här är en fysiologisk mätning som använder ett flertal olika erkända mätmetoder, som används av läkare och inom forskning. Det unika är att man kombinerat ett antal olika mätmetoder extraherat information och presenteras allt i en mjukvara på ett pedagogiskt sätt.

Markörerna visar på avvikelser från en god hälsa. Undersökningen skall inte kopplas till diagnostik. 

 • Icke-invasiv

 • Enkel att utföra

 • Snabba resultat

 • Kostnadseffektiv

 • 100% evidens-baserad

 • Resultat baserat på klientens unika fysiologi

 • Enkla uppföljningsfunktioner

 • Mobil utrustning

 • Hälsocoacher

 • Träning & sport aktörer

 • SPA-marknaden

 • Kroppsterapeuter

 • Dietister

 • Näringsterapeuter

 • Funktionsmedicinska utövare

 • Integrativa kliniker

 • Livsstilscoacher och läkare som arbetar med livsstil

 • Anti-age (inside-Out strategy)

 
Sportanalys

Lägg upp ett effektivt träningsprogram som bygger på dina klienters fysiologi före och efter träning samt utvädera deras återhämtningsförmåga. Som personlig tränare kan du erbjuda kunderna helt unika träningsprogram som utgår från deras fysiologi.

Viktminskningsprogram

Ge dina klienter individuella viktminskningsprogram. Det finns många orsaker till viktuppgång så som stress, metaboliska problem, näringsbrister och minskad insulinkänslighet m.m. För att ta fram ett effektivt och individuellt viktminskningsprogram kan man enkelt utvärdera och övervaka ett antal parametrar som screeningen ger.

Stressprofil

Studera era klienters stress utifrån hjärnan och nervsystemet. Man kan också inkludera kopplingen mellan sköldkörtel, depression och stress.

Matsmältning och näring

Via screeningen får ni bland annat indikationer på obalans i tarmfloran, inflammation, peristaltik, laktos- och glutenintoleranser. Via Wellness-Screening kan ni med denna information skapa ett optimalt frisk- och kost program för en god tarmhälsa. 

 

Grunden för en optimal hälsa är en fullgod matsmältning och en bra fungerande tarmhälsa.

Livsstilsanalys

Allt fler företag tycker att livsstilsanalyser är den typ av friskvård som ger bäst avkastning både för företaget och för deras medarbetare. Gör en genomgående analys av personens hälsa och ge individuella livsstilsråd samt analysera utvecklingen efter kundens genomförda förändringar.

Detox

Skapa ett individuellt detox-program för dina kunder som grundar sig på deras fysiologiska förutsättningar.

 

Följ bland annat dina klienters pH-värde, oxidativ stress och återhämtningsförmåga

Inkluderade mätmetoder och hur man genomför en screening

Hälsoundersökningen tar 5 minuter och är enkel att genomföra. Klienten kommer att sitta ner på en stol och placera sina händer och fötter på plattor, samt ha två elektroder kopplat till sin panna. Genom detta genomförs tre mätningar: en Bioimpedans- och en Galvanic Skin Response mätning, samtidigt kommer man att mäta aktiviteten av svettcellerna vilket innebär att man gör en Sudomotor test.

En Oximeter kommer att placeras på klientens pekfinger och via oximetern gör man flera olika mätningar: Syremättnadsmätning, pulsvågsanalys/photoplethysmography och en HRV (Heart Rate Variability) mätning.

En blodtryck manschett kommer att sättas på din kunds arm och styrs via Bluetooth.

För en ökad förståelse av det autonoma nervsystemets funktion kopplat till utmaningar kommer klienten även att andas under en minut och att stå i upprätt position under en minut.

Mätmetoderna kommer efter screeningen ge dig svar på  40 olika fysiologiska hälsomarkörer.

Utgå ifrån ett Wellness-index

Efter en screening kommer din kund att få ett totalt Wellness-index som tagits fram från de uppmätta hälsomarkörerna. Om en person får 85 % av 100 % möjliga i Wellness-index, så finns det 15 % som avviker. Det är runt dessa 15 % som man baserar den personliga rådgivningen på. Observera att vi mäter avvikelser ifrån en optimal hälsa och inte diagnostiserar sjukdomar.

 

Uppföljningsfunktioner

För att kunna mäta resultatet efter en friskvårdsinsats återfinns i systemet uppföljningsfunktioner så man enkelt kan följa tex kundens resultat över tid.

Exempel på paket för friskvårdare

 1.  Digital hälsoundersökning - Wellness-Screening 

 2. Handbok – Fysiologi/Biomarkörer

 3. Handbok – Sammanfattande

 4. 1 st examen – Praktik & teori

 5. Privat coaching – 6 timmar via Skype

Eller köp endast separata delar

 

Allt går att beställa i separata delar, be gärna om en offert och beskriv ert företags behov.

Tekniska kriterier:

Programvaran är endast kompatibelt med PC

(Minst Intel i5 och med Windows 10. )

 

Finansiella lösningar:

 

Vi samarbetar med IKANO finans, som kan hjälpa er med en finansiell lösning.

Kontakta IKANO direkt:

Anton Boyner

073-5186540
anton.boyner@ikano.se
ikanobankforetag.se

Friskvårdens bästa investering!

Ring oss så berättar vi mer.

Har du några frågor eller bara vill veta mer?

Meny

© 2018 by

Wellness Screening

Håll dig uppdaterad

Ta del av erbjudanden, utbildning och kommande evenemang direkt i din mailbox. 

 • Grey LinkedIn Icon

Hör av dig

Hälsokunskap AB
H2 (Health Hub)
Hälsingegatan 45
Stockholm

+46 709 52 66 66

info@wellness-screening.se 

Wellness Screening logga